8 tips for et lykkeligere forhold

Hva gjør man for å skape et lykkelig og velfungerende forhold?

The Independent har samlet forskning på området, og serverer en rekke forskningsbaserte tips til et lykkeligere forhold:

 1. Legg vekk mobilen

En undersøkelse tidligere i sommer viste i tillegg at mobiltelefonen ødelegger for intimiteten på ferie. Vi vil altså heller sjekke Instagram, enn å pleie parforholdet. Samtidig forskning gjort ved Brigham Young University at par bør unngå å kommunisere for mye via tekstmelding. Søte meldinger om at man savner hverandre er selvfølgelig bare hyggelig, men det lønner seg ikke å løse konflikter via SMS.

 1. Begrens bruken av sosiale medier

Dette vet vi allerede, men sosiale medier dukker stadig opp som et problem i terapirommet.

– Ofte kan det handle om grenser, at partneren kanskje har en profil hvor det er uklart om man er ledig på markedet eller ikke. Og hvis det er usikkerhet i et forhold, er meldinger på Facebook og andre plattformer en faktor som ofte blir trukket inn, uttalte samlivsterapeut Frode Thuen til Side2 i april. Samlivsterapeutene har støtte i forskningen, deriblant en studie av Russell Clayton som konkluderte med at Twitter ofte kan føre til diskusjoner og sjalusi i et parforhold. Andre studier har kommet til lignende konklusjoner når det gjelder Facebook.

 1.  5:1

Ifølge John Gottman, en psykologiprofessor som har studert parforhold i over 40 år, må du komme med fem positive kommentarer for hver negative, altså en 5:1 ratio. Altså, kommer du med én nedsettende kommentar, må du deretter komme med fem komplimenter for å veie opp.

 1. Samkjør økonomien

«Ross School of Business» ved universitetet i Michigan har studert over 1.000 ektepar og samboerpar, og fant ut at det å være uenig om økonomien kan føre til mange konflikter. Ifølge skilsmisseadvokat Puja A. Sachdev i California, så spiller det ingen rolle om et ektepar har felles eller separate bankkontoer, så lenge man er åpen med partneren om hvordan man bruker pengene sine.

– Når det ikke er åpenhet rundt hvordan penger blir brukt eller spart, så er det nesten umulig å sette og nå økonomiske mål som å kjøpe et hjem eller spare til pensjon. Det blir en voksende frustrasjon, sier Sachdev.

 1. Snakk sammen

Ikke overraskende, men god kommunikasjon er altså nøkkelen til et godt forhold. Selv om det er viktig å kunne snakke godt sammen om de store tingene, som for eksempel økonomi, karriere og felles drømmer for fremtiden, så er det minst like viktig å snakke sammen om de små tingene i hverdagen. Lykkelige ektepar tilbringer mer enn fem timer i uka med å bare snakke sammen, viser denne studien.

 1. Le sammen

En studie utført av psykologer ved Universitetet i Nord-Carolina viser at par som ler mye sammen, er lykkeligere sammen. Tidligere forskning viser at kvinner generelt ler mer enn menn, og at menns latter samtidig er mer smittende. Samtidig viser forskning altså at det å le sammen kan gjøre forholdet sterkere. – Generelt så kan vi si at par som ler mye sammen ofte har høyere kvalitet på forholdet, sier psykolog Laura Kurtz, som ledet studien.

 1. Vær intim med partneren din

Det finnes ingen fasitsvar på hvor ofte man skal være intim, og kanadiske forskere konkluderte nylig med at det holder én gang i uka. Forskerne har analysert flere store studier og ser at personer som er intime flere ganger i uka ikke er lykkeligere enn de parene som er det én gang i uka.

Tabu at menn mister lysten

Et annet problem i parforhold, kan være mangel på energi og lyst. Mange menn kan merke redusert lyst med alderen, noe som gjerne følger av et synkende testosteronnivå. Dette er ofte tabu blant menn og mange ønsker ikke snakke med noen om det.

Testofen (ekstrakt av urten fenugreek) har vist seg å kunne øke libido. I en dobbelt-blindet, randomisert, placebokontrollert studie publisert i 2016 viste det seg at menn som fikk 600 mg Testofen® daglig i 12 uker opplevde en betydelig effekt på alders-relaterte plager som blant annet lyst. Studien ble utført på 120 menn. Maxulin® er et kosttilskudd spesialutviklet for menn og inneholder blant annet 600 mg Testofen®.

Det kan være verdt et forsøk.

Klikk her for å kjøpe Maxulin® til -50%

Maxulin® inneholder:

Fenugreek:

 • forbedrer utviklingen av muskelmasse
 • opprettholder forbrenningen (glukosemetabolismen)

Sink bidrar til å:

 • opprettholde normale testosteronverdier
 • opprettholde normal fruktbarhet og reproduksjon

Vitamin B6 bidrar til å:

 • redusere tretthet og utmattelse

Magnesium bidrar til:

 • normal muskelfunksjon
 • normal energiomsetning (forbrenning)
×