Mann midt i livet – er det krise?

Vi kjenner alle klisjeen om midtlivskrisen: en mann i 50-årene som plutselig har endret livsstil, begynt å trene og kjøpt seg ny sportsbil eller en motorsykkel. Men er denne midtlivskrisen reell?

 

Begrepet midtlivskrise ble introdusert av den kanadiske psykoanalytikeren Elliot Jacques i 1965 og kobles gjerne til opplevde plager i forbindelse med overgangen til siste halvdel av livet. Det er ikke vitenskapelig enighet om akkurat hva en midtlivskrise innebærer, og hvorvidt eksistensielle kriser er mer utbredt i midten av livet enn ellers. Det finnes heller ikke noen klar definisjon på hva midtlivskrisen er, ifølge psykolog Jan-Ole Hesselberg (ref: https://www.abcnyheter.no/helse-og-livsstil/2014/03/23/196027/det-er-mye-glede-seg-over-midt-i-livet).

Mindre fysisk attraktiv

Midtlivskrisen er imidlertid reell nok for de som opplever den. For noen kan det være vanskelig å forsone seg med at livet har passert halvveis, for andre kan de kroppslige forandringer være mer utfordrende. Man er ikke lenger i topp fysisk forfatning og føler seg kanskje ikke like attraktiv som før. Noen opplever at de blir mer slappe og slitne. Mindre energi til aktivitet og trening kan føre til at man kommer inn i en dårlig sirkel som igjen gjør at man legger på seg. Partneren kan oppleve at mannen rett og slett blir en tiltaksløs sofagris.

Er mannlig overgangsalder et tabu?

Mange menn synes det er vanskelig å snakke om forandringene som inntreffer i overgangsalderen. De føler det går ut over den maskuline integriteten. Menns overgangsalder (male andropause) er definitivt underkommunisert i forhold til kvinners, og ikke alle vet at den har sammenheng med et synkende testosteronnivå. Allerede fra 35-årsalderen, begynner testosteronnivået gradvis å synke hos alle menn. Det er da man kan merke de typiske tegne på overgangsalderen, man kjenner seg slapp, får redusert muskelstyrke og mindre lyst. En kan rett og slett føle seg mindre mandig og viril.
Test deg selv – er du i den mannlige overgangsalder?

Krafttilskudd for menn 40+

Så hva kan du selv gjøre for å komme deg gjennom overgangsalderen på best mulig måte? Du kommer langt med en sunn livstil og trening. Trenger du litt ekstra hjelp kan kosttilskudd være en god løsning for å bevare sin maskulinitet. Kosttilskuddet Maxulin® inneholder blant annet Testofen® som i studier har vist seg å kunne bidra til å redusere noen av de negative konsekvensene som følger av et synkende testosteronnivå. Maxulin® er spesialutviklet for menn og inneholder flere ingredienser som er bra for menns helse: Testofen (ekstrakt av fenugreek), Magnesium, Sink og B6. Regelmessig inntak av disse er en innvestering i helsen og kan gi:

• ny energi
• forbedret muskelstyrke
• mer lyst

Maxulin® har vært på markedet siden 2013 og har mange fornøyde kunder i Norden. I en kundeundersøkelse utført av Norvital i 2018, svarte 9 av 10 at de anbefaler kosttilskuddet til andre menn. Les om Sigbjørn(48) sine erfaring: «Jeg har fått mer overskudd og energi»

Maxulin® inneholder:

Fenugreek:

  • forbedrer utviklingen av muskelmasse
  • opprettholder forbrenningen (glukosemetabolismen)

Sink bidrar til å:

  • opprettholde normale testosteronverdier
  • opprettholde normal fruktbarhet og reproduksjon

Vitamin B6 bidrar til å:

  • redusere tretthet og utmattelse

Magnesium bidrar til:

  • normal muskelfunksjon
  • normal energiomsetning (forbrenning)
Bestill Maxulin -50%

 

×